Virus ZELATIN

Pitanja i odgovori

Vladimir

ljudi cao treba mi pomoc?? dobio sam mail koji vec nemogu da se setim ko je poslao.madjutim upalio mi se antivirus.avast8 dali sam pogresio kod njega?? jer mi je nod istekao pa sam avast8 skinuo.nakon instalacije sam skenirao racunar.i naravno odma je poceo da prijavljuje greske,prijavio mi je trojana i zelatin. nakon ponudjenog brisanja nisam mogao da obrisem ZELATIN!!!! odjednom mi se pojavila ikonica na kojoj sam video sve particije i linje ocitavanja kako virus preuzima sve nisam stigao ni da ugasim racunar bilo je kasno!!saada kad upalim racunar podigne sistem ali je sve crno! crn monitor nema nista mada mogu da pokrenem task menanger.ali nista od primarnih programa nemogu da pokrenem.svaka pomoc bi mi dobrodosla,i dali putem cd-a mogu da ocistim sistem i kojim da vratim sve u nor! malu.

The following two tabs change content below.
Serviser računara, laptopova, pametnih telefona. | Detektovanje i otklanjanje kvara, nadogradnja, čišćenje, softverski problemi, računarske mreže... | Aktivno se bavim grafičkim i WEB dizajnom od 2006. godine | Specijalnost: WordPress - dizajn i izrada tema, instalacija i nadogradnja sajta, održavanje, zaštita, SEO. | Edukacija korisnika
 • Bosi-tivatit

  ja ovo ne svatam

  • .:kele:.

   Prelaskom na novi sistem za komentare na Blogu dogodilo se da su neki komentari „nestali“. Uglavnom, koliko se ja sećam, moj predlog je bio reinstalacija sistema. Što se virusa tiče ima raznih kategorija, u zavisnosti od toga koliko štete naprave računaru i uopšte koja je namena virusa.

   Kada je neki ozbiljniji virus u pitanju, bez problema će da prođe osnovnu liniju odbrane na računaru (besplatni antivirus, firewall) i zaraziće što više sistemskih fajlova koji su neophodni za normalan rad sistema. Kada se naknadno skenira sistem antivirusom, u većini slučajeva dešava se da ti zaraženi važni sistemski fajlovi budu obrisani i sistem više ne može da funkcioniše kako treba ili uopšte. Tada je jedino sigurno rešenje reinstalacija…

 • vladimir

  hvala!!!!!!!!!!!!!!!! uspeo sam reinstalacijim!!!

 • admin

  Pozdrav. Ukoliko misliš na virus „Zhelatin“, može se na netu pronaći opis virusa, kao i moguća rešenja za uklanjanje istog.

  U svakom slučaju, najefikasnije rešenje bi bilo reinstalacija sistema, uz predhodno čuvanje važnih podataka. Ukoliko je iz Windowsa nekoguće sačuvati podatke, druga mogućnost je podizanje nekog od „live“ sistema sa CD/DVD-a.