Sleep mode

Pitanja i odgovori

Djordje

Koristim Windows XP koji sadrži dve particije. Na jednoj particiji (C)instaliran je XP, dok mi druga služi kao skladište podataka. Zatim sam \“skinuo\“ Ubuntu 9.1, koji sam  instalirao na drugu particiju u okviru Windows-a. Problem mi se javlja kad mi računar ode u sleep mode u okviru Ubuntu-a. Kad poželim ponovo da radim na računaru, ne postoji mogućnost da ga pokrenem (miš, tastatura ne reaguju) samo svetli lampica da je računar uključen. Ako ga pak ugasim nasilno na power dugme i pokrenem ponovo očekujem da mi se bar nešto ispiše na ekranu, kako bih mogao da biram operativni sistem, meni je monitor crn i lampice koje se pale na tastaturi pri uključivanju računara (tri diode), se ne pale. Jednostavno računar je neupotrebljiv. Nakon toga isključim ga iz struje, sačekam malo i ponovo uključim. Tad radi sve normalno. Kad izaberem Win XP normalno ga pokreće (računar) iako je bio u sleep modu. Ako pak izaberem Ubuntu i odem u sleep mode, javlja mi se isti problem kao što sam opisao u prethodnom delu teksta.
Nakon toga sam hteo da deinstaliram Ubuntu tako što pod Win XP-om pokrenem fajl uninstall Ubuntu ( mislim da sam dobro napisao). Fajl se briše ali ja i dalje pri pokretanju računara mogu da biram operativni sistem, kao i to da mi je 20Gb sa hard diska negde \“izgubljeno\“ -pokazuje da je zauzet prostor na disku  a fajlova nema.

Računar (laptop) je: Asus F5RL
grafička kartica : ATI RADEON XPRESS 1100
procesor :  Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2370
memorija:  1.85 Gb RAM

The following two tabs change content below.
Serviser računara, laptopova, pametnih telefona. | Detektovanje i otklanjanje kvara, nadogradnja, čišćenje, softverski problemi, računarske mreže... | Aktivno se bavim grafičkim i WEB dizajnom od 2006. godine | Specijalnost: WordPress - dizajn i izrada tema, instalacija i nadogradnja sajta, održavanje, zaštita, SEO. | Edukacija korisnika

Latest posts by .:kele:. (see all)