Monitor Samsung 172v se povremeno gasi

Pitanja i odgovori

Aca

Imam monitor samsung sync master 172v koji nesmetano radi cetri dana dok naprimer peti dan ne reaguje na dugme za ukljucivanje…..Odstoji neko vreme i opet radi,normalno se pali i gasi.I tako ponovo radi neko vreme pa opet nece.Evo sinoc mi se desilo da se na kratko par puta gasio i onda uopste nece da se upali iliti ukljuci.Nosio kod majstora i nista uzeo mi covek dzaba 30 evra…….

The following two tabs change content below.
Serviser računara, laptopova, pametnih telefona. | Detektovanje i otklanjanje kvara, nadogradnja, čišćenje, softverski problemi, računarske mreže... | Aktivno se bavim grafičkim i WEB dizajnom od 2006. godine | Specijalnost: WordPress - dizajn i izrada tema, instalacija i nadogradnja sajta, održavanje, zaštita, SEO. | Edukacija korisnika
 • Tanja77

  Imam slican problem sa monitorom Samsung SyncMaster 152s od pre nekoliko dana.S tim sto se ne gasi sam,vec kad ga iskljucim sada recimo i kad hocu opet da ga ukljucim,recimo ujutru ili za par sati nebitno,nema sanse da se upali,ne svetli ni lampica,mrtav!I tako dok ne izludim sto puta a onda kad on hoce iz stotog pokusaja on se ukljuci i sve radi super,najnormalnije.Nikad me nije zezao do sada,ovo je prvi put,pokusala sam s kablovima,vadila jedan po jedan,isprobavala,mrdala ih,nije do njih,pomozite ako znate sta bi moglo da bude i da li se isplati da placam popravke ili deo ako je do nekog dela ili da razmisljam o novom?!Vec razmisljam o tome da uopste ne gasim komp ali otici ce mi i komp onda.

 • Po meni je kvar u nekom od otpornika. Jer za cetri dana se zagreje neki od njih i iskljuci monitor. Posle mu treba malo vremena da se ohladi i da sve bude ok. Ili je neki lem na ploci otisao ma usled vrucine reaguje, i baguje. Ne vjerujem da je problem u kablu, jer kabl ako je iskljucen, monitor se nikako ne bi palio. Neka provere otpornike na ploci, sigurno je neki od njih iscurio. Al 30 evra….mnogo je!!!

  pozz

 • kele

  Nemam ideju šta bi moglo da bude… Ne možeš da povežeš taj momenat kada se gasi sa ničim? najbolje onda kontaktiraj ERC, možda su imali slično iskustvo, ko će znati ako ne oni… Pozdrav

 • ACA

  Hvala na ovako brzom odgovoru……iskreno se nisam nadao….Monitor se gasi skroz,znaci kao kad se ugasi na dugme.Kabal nije jer mi drugi monitor radi na isti kabal i istu uticnicu….Kvar je bas cudan,ali videcu ovo sa ovlascenim servisima..Jos jednom hvala.

 • admin

  Da li se monitor ugasi kao da si pritisnuo dugme za gašenje, ili ode u „Stand by“ (isključi se ekran, a lampica i dalje svetli)?

  Ako se dešava da se skroz isključi, proveri kabl koji ide u struju, ako treba zameni ga, utakni u drugu utičnicu… Ako je pod garancijom odnesi ga gde je kupljen… Ako nije pod garancijom, generalni uvoznik i distributer Samsunga za Srbiju je ERC, možeš stupiti sa njima u kontakt ili saznati gde ima ovlašćeni servis u okolini, pa poslati da ti kažu koliko bi koštala opravka da možeš proceniti da li ti se isplati popravljati…

  Ako je ovo drugo, po meni bi najbolje bilo da prvo utvrdiš da li je problem u monitoru, ili u grafičkoj kartici. Ako imaš mogućnosti probaj da spojiš neki drugi monitor na tvoj računar, ili se menjaj na par dana sa nekim ko će isprobati tvoj monitor na svom računaru… Proveri kabl koji spaja monitor i grafičku karticu.