Google Chrome odjednom ne otvara stranice na Internetu

Google chrome odjadnom neće da radi, ali IE, Firefox i ostali browseri otvaraju stranice?

Koristite firewall ili antivirus sa integrisanim firewall-om?

Juče su mi se ukućani požalili da više ne mogu da idu na Internet, naravno preko Google Chrome-a. Usledilo je, kako to obično ide:

  • Proveravanje da li Internet veza uopšte postoji – postoji.
  • Pokušaj korišćenja drugih Internet pregledača – svi instalirani „browseri“ rade odlično (IE, Firefox, Opera), jedino Chrome izbacuje grešku…
  • Reinstalacija Google Chrome – bez uspeha.

Jedino što mi je palo na pamet bilo je da firewall koji je instaliran na računaru pravi problem. U pitanju je Zone Alarm free verzija. Pokušao sam prvo da isključim Zone Alarm i, naravno, Chrome je istog momenta počeo da radi normalno…

zone_alarm_1

Kada sam otvorio prozor Zone Alarm-a, pa u sekciji „Computer“ kliknuo na link pod „Application Control“ i među programima koji su pod kontrolom pronašao „Google Chrome“, primetio sam da sve opcije stoje na „Allowed“, tj po podešavanjima trebalo bi da sve radi OK i da Zone Alarm daje Chrome-u izlaz na net, ali iz nekog razloga to nije tako.

zone_alarm_2

Iz dosadašnjeg iskustva znam da, u slučaju „čudnog“ rada programa sigurno rešenje predstavlja brisanje foldera sa podešavanjima vezanim za program, ili ono što sam u ovom slučaju uradio:

  • Među stavkama pored „Google Chrome“ nalazilo se još 3 stavke vezane za Chrome (update i slično). Obrisao sam sve te stavke iz Zone Alarma.
  • Zatim sam kliknuo na dugme „Add“ i pronašao lokaciju izvršnog fajla Google Chrome-a i dodao ga na listu (slika lokacije fajla ispod).
  • Kada se Chrome ponovo doda na listu, odmah se može primetiti da na određenim mestima postavljan X, što ne dozvoljava određene radnje programu, u ovom slučaju izlaz na Internet.
  • Promenio sam sve zabrane u dozvole i ponovo pokrenuo Google Chrome. Sada sve radi kao i ranije, uz Zone Alarm.

zone_alarm_3

Ukoliko koristite neki drugi firewall ili antivirus sa integrisanim firewall-om, postupak koji treba uraditi ne razlikuje se mnogo od gore pomenutog.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili sličnih problema, možete ostaviti komentar ispod ili postaviti potpuno novo pitanje, ukuliko se Vaš problem dosta razlikuje od gore navedenog…

[ratings id=“1525″]

The following two tabs change content below.
Serviser računara, laptopova, pametnih telefona. | Detektovanje i otklanjanje kvara, nadogradnja, čišćenje, softverski problemi, računarske mreže... | Aktivno se bavim grafičkim i WEB dizajnom od 2006. godine | Specijalnost: WordPress - dizajn i izrada tema, instalacija i nadogradnja sajta, održavanje, zaštita, SEO. | Edukacija korisnika

Latest posts by .:kele:. (see all)